Call me back

030 20 80 549‬

Close
Bel mij terug

Bel mij terug

Kosten Zonnepanelen – Vergelijk Prijzen, Rendement en Lokale Installateurs!

De kosten van zonnepanelen veranderen continu. Op deze pagina is algemene informatie over de prijs van zonnepanelen te vinden. Je kunt ook specifiek voor jouw provincie of zelfs specifiek voor jouw eigen dak de kosten van zonnepanelen bekijken door boven in beeld je adres in te voeren of provincie te selecteren.

Kosten Zonnepanelen in Nederland

  • Totale kosten van installatie van zonnepanelen bestaan uit ongeveer 55% voor de zonnepanelen, 20% voor de omvormer en 25% voor de installatie
  • Zonnepaneelprijzen zijn de afgelopen jaren hard gezakt door overcapaciteit en technologische vooruitgang, alleen in 2011 en 2012 zijn gemiddelde prijzen al meer dan 50% gedaald. De prijs is in 2013 behoorlijk stabiel, wat inhoudt dat de prijs niet veel verder kan zakken.
  • Omvormerprijzen zijn momenteel dalende door druk op marges van overige componenten en installateursmarges staan onder druk door toenemende concurrentie.
  • Totale kosten voor een zonnepaneel systeem zijn momenteel de helft lager dan een jaar geleden. Een systeem dat eerst 15.000 euro kostte is momenteel verkrijgbaar voor minder dan 7.500 euro. Dit zorgt ervoor dat de terugverdientijd ook halveert.

Hoe kan CompareMySolar helpen de kosten te verlagen?

  • CompareMySolar is de enige website voor prijsvergelijking van zonnepanelen en installateurs
  • Selecteer eerst je eigen dak en bekijk je zonnepotentie, vergelijk daarna prijzen, ervaring en garanties
  • Sorteer zonnepaneelsystemen op totale prijs of prijs per watt–piek en stuur je gegevens door aan installateurs naar keuze

Offerte Zonnepanelen - Prijs Zonnepanelen - Terugverdientijd Zonnepanelen - Zonnepanelen Prijs

Zonnepanelen prijs index 2013 CompareMySolar

Kosten van zonnepanelen (incl. btw & installatie) in 2011, 2012 & 2013